Béla Bartók Archief van België – Fonds Denijs Dille

Nieuwsbrieven van het Béla Bartók Archief van België – Fonds Denijs Dille

Tweemaal per jaar (maart / september) publiceert het BBA-FDD een digitale nieuwsbrief (EN) over de activiteiten van het archief (symposia, concerten, lezingen, publicaties…).

Inschrijven op de nieuwsbrief kan je door een mail te sturen met je naam en e-mail adres naar: carl.v.e@skynet.be

Deze nieuwsbrieven kan je hier downloaden (pdf).

Levente Kende (2021)

Op zondag 13 juni 2021 vond de artistieke presentatie en verdediging van het doctoraat van Levente Kende plaats. Zijn doctoraatsonderzoek heeft als focus de late pianowerken van Ferenc Liszt en de vroege pianowerken van Béla Bartók. Deze werken van Liszt en Bartók breken volledig met het romantische idioom van de werken die eraan voorafgingen. Bij beide componisten luiden zij een nieuwe componeerstijl in. De centrale onderzoeksvraag is dan ook: wat heeft Liszt en Bartók ertoe gebracht om te breken met hun romantische stijl en op een gelijkaardige manier de weg in te slaan van de vroege moderniteit? 

Carl Van Eyndhoven (2016)

‘Là où vous êtes, je sens toujours Bartók parmi nous’: Dille’s Reflections on the Relationship between Bartók and Kodály. Presented at the Bartók-Kodály International Symposium: ‘Bartók and Kodály, so close and so different’, Brussels, Royal LIbrary of Belgium, 11 Mar 2016-12 Mar 2016.

PROGRAMMA SYMPOSIUM 2016