Multimedia

TOOTS ON BELLS (1)

Tijdens het concert van zondag 25 september 2022 speelde ik op de beiaard van de abdij van Grimbergen samen met Olivier van der Bauwhede op harmonica ‘The Days Of Wine And Roses’. Een eerbetoon aan Toots b.g.v. zijn 100ste verjaardag.

TOOTS ON BELLS (2)

Jean ‘Toots’Thielemans – een van de grootste jazzmuzikanten aller tijden –  werd geboren op 29 april 1922. Om zijn 100ste verjaardag te gedenken improviseerde ik op vrijdag 29 april op de Molse beiaard over jazz standards die Toots op unieke wijze op zijn mondharmonica vertolkte. Op het programma o.a.. For My Lady, On Green Dolphin Street, The Days Of Wine And Roses, Stardust, Ne me quitte pas en Bluesette.

Bells & Brass

Concert op de mobiele beiaard van Douai samen met The Art Of Brass o.l.v. Rik Ghesquière in Diest op 30 april 2022. Het slotnummer is Hard Times van The Scabs (Guy Swinnen)…het kloppende hart van Diest.

DJANGO BELLS

Tien jaar geleden, in 2007, ontmoetten beiaardier Carl Van Eyndhoven en de leden van het jazz manouche ensemble ‘Minor Sing’ mekaar tijdens het festival “Swing sous les Etoiles – Miribel” (Frankrijk). Het huwelijk tussen beiaard en manouche sloeg aan bij het publiek: het werd een memorabel concert en het begin van een blijvende samenwerking. In de volgende jaren kwamen er optredens in Frankrijk, België, Nederland en Tsjechië. De gezamenlijke fascinatie voor de muziek van Django Reinhardt en de unieke klank van de klokken mondde als vanzelf uit in de naam van het nieuwe kwintet: “Django Bells”. Het is ook het openingsnummer van  de eerste CD die in mei 2017 werd opgenomen in Praag.   

Download de leadsheet (gratis) van
Django Bells, titelnummer van de CD!

Leadsheet DJANGO BELLS

CONCERT WÜRZBURG
Op 2 augustus 2023 speelde ik een concert op de beiaard van de Neubaukirche (Alte Universität) in Würzburg. De Bayerischen Rundfunk maakte voorafgaand een korte reportage die zowel op radio als op TV werd uitgezonden. Via deze link kan je uitzending bekijken: Carillon Concert Neubaukirche Würzburg

‘Left Unsaid’

Op 23 januari 2024 speelde ik de première van “Left Unsaid”, een compositie voor beiaard van Maurick Reuser. Hij schreef dit werk ‘in memoriam Wim Henderickx’ (1962 – 2022) die zijn compositiedocent was aan het Antwerpse conservatorium. De beiaard is van de 18de eeuwse klokkengieter Alexius Julien en hangt in de Sint-Gummarustoren in Lier (B).